Всичко за мен

Моята снимка
Terni, Italy
Просто една щастлива жена!!!

сряда, 19 септември 2012 г.

Ципура с моркови на фурна

Ще помоля да ме извините за снимките, но от толкова зор и глад нямаше време за снимки и украси, а и да ви кажа морковите създаваха достатъчно настроение и желание за вкусно и весело вечеруване :) с чаша бяло вино.
За тази вкусна ципура подготвих:
4 големи ципури, 8 големи моркова, по 1 връзка копър и магданоз, 4 с.л. зехтин, сок от 1 лимон, сол и черен пипер на вкус.
Рендосах с рендето Бьорнер морковите, нарязах копъра и магданоза, сипах зехтина, сока от лимон, добавих сол и черен пипер. В дълбок леген разбърках всичко. Изчистих от люспи рибата, извадих вътрешностите и хрилете, измих ципурата и я подсуших с кухненска хартия.Сложих ципурата в легена и хубаво я покрих с морковите. Оставих така за няколко часа да се маринова. 
В тава за печене подредих един слой от морковите и върху тях ципурите, като в кормчето на рибата сложих от морковите. Върху ципурата сложих моркови и покрих тавата с фолио. 
Сложих рибата във фурната на 200 градуса. Първо 20 минути пекох с фолио, а после 20 минути без фолио - общо 40 минути. Рибата хвана прекрасна хрупкава коричка, морковите се карамелизираха много вкусно. 
Пак събрах овации и обещания за ресторант :) Бях толкова доволна от резултата, че дори ядох :) ( обикновено не ям, от емоции и тичане около дегустатора, а и нали не вечерям след 18.00 )
Приятен апетит мили мои, вкусни вечери, благодарни дегустатори и нека бъдем щастливи готвейки и дарявайки щастие!!!
  

2 коментара:

  1. Руми, отново интересно предложение! При нас не съм виждала ципура, но предполагам, че няма никакъв проблем да се приготви и с друга риба!
    Лека вечер!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Благодаря ти много tilli-чка :) Според мен за целта може да се използва каквато си искаш рибка, стига да ви е любима вкъщи. Моя дегустатор обича сьомга, лаврак и ципура.Така че - това се яде, това се готви :)
      Приятен ден миличка и успех в кухнята !

      Изтриване