Всичко за мен

Моята снимка
Terni, Italy
Просто една щастлива жена!!!

четвъртък, 3 май 2012 г.

Ципура с лимон и домати на фурна

Когато преди няколко месеца започна моето запознанство с ципурата :) и търсех идеи в интернет много често виждах тази рецепта тук-таме и все не успявах да я направя, нали се захласнах по маринатата с много лук, чесън и мащерка, та за всичко друго забравих. Снощи поради липса на лук за малко да останем без вечеря (майтапя се разбира се ) ама навреме видях доматите и лимона в хладилника. Искам да ви кажа че резултата надмина всичките ми очаквания - уникално вкусно и благодарение на лимона рибата се получи много ароматна!!!
За рецептата ще са необходими: 2 големи ципури, 1 лимон (половинката за сок,а другата я използвах за резенчета за украса ), 8 чери домати нарязани на 4 части, 1 с.л. подправка за риба на KOTANY, 2 с.л. зехтин, парче хартия за печене. 
В купичка разбърках  подправката за риба, сока от половин лимон и зехтина. Върху тава за печене сложих парче хартия за печене, а върху нея сложих рибата и направих напречни разрези върху рибата. С получената марината намазах рибата отвътре и отвън. В разрезите сложих резенчетата лимон, а между резените сложих доматите. Отгоре наръсих с малко подправка за риба и така подготвената риба сложих във фурната за 30 минути на 200 градуса.
Сервирах със зелена салата с репички и лук. Невероятно вкусна и празнична рецепта за приятна вечеря на свещи и чаша бяло вино. 
Приятен апетит и успех в експериментирането :)

Няма коментари:

Публикуване на коментар