Всичко за мен

Моята снимка
Terni, Italy
Просто една щастлива жена!!!

четвъртък, 22 декември 2011 г.

Когато двама готвят...ориз с риба тон :)

Когато двама готвят ... най-вкусното ястие, всеки си има задачи и отговорности.
Моята по-лесна задача беше да сваря ориза, а за най-важната част - овкусяването и сервирането отговаряше главния готвач :)
В малка тенджера сипах 2 чаши вода и я оставих да кипне.Докато завира водата измих 1 чаша ориз. Когато водата завря сипах малко зехтин и добавих подправка за ориз - 1 супена лъжица. Сол не сложих, защото рибата тон си има леко солен вкус и не исках ястието да е солено.Намалих котлона от 6 степен на 2 степен, сложих капак и оставих да си къкри докато не изври водата - В НИКАКЪВ СЛУЧАЙ ОРИЗА НЕ СЕ БЪРКА ДОКАТО СЕ ГОТВИ!!! След като водата извря, изключих котлона и затрупах тенджерата с одеяло за 10-15 минути. За да може ориза да поеме течността и да стане красиво набъбнал.
След като изпълних своята мисия се оттеглих, оставяйки майстора да направи най-важната част. А тя е...отвори кутийка риба тон в собствен сок, с вилица леко намачка рибата и я смеси с ориза. С въздушни движения разбърка ястието, за да не се смачка красотата и сервира.
За по-ярък ефект беше добавен зеленчуков микс на Bonduelle. Както виждате лесно, вкусно и бързо.Идеално за лека седмична вечеря.

3 коментара:

  1. Когато двама готвят третия похапва! И е много вкусно! Руми, ще те глътна! Толкова ми е забавно с твоите публикации... Весели празници, Миличка!

    ОтговорИзтриване
  2. Candy, много ти благодаря за винаги хубавите коментари. Радвам се че разбираш чувството ми за хумор, опитвам се да е весело тук при мен. Ако дойдеш някой път на гости ще бъдеш трети похапващ :)

    ОтговорИзтриване
  3. Мила Руми, Честита Коледа! Желая ти много здраве и щастие в дома ви , на теб и близките ти! Желая ти много вкусни и мили моменти!

    ОтговорИзтриване