Всичко за мен

Моята снимка
Terni, Italy
Просто една щастлива жена!!!

вторник, 27 декември 2011 г.

ЗЕЛЕНА САЛАТА С ЯДКИ

 
Да е жив и здрав човека измислил да продава готов измит и нарязан микс от зелени салати и различни треви - Господ здраве да му дава :)
Бяхме отишли за зеленчуци за салата с авокадо,но авокадото беше толкова дървено, че се наложи да измисляме друга салата и погледа ни се спря върху щанда с различни пликове със салати.Бяхме във възторг - марули, рукола, моркови, айсберг, бейби спанак какво ли не дори бейби листа от червено цвекло. 
В правенето на тази салата няма нищо сложно, просто бих искала да ви предложа по-специален дресинг за тази салата-много вкусен и подходящ точно за зелените салати.
1 с.л. горчица, 1 с.л. пчелен мед, 2 с.л. лимонов сок, 6 с.л. зехтин, сол, черен пипер, 1 глава червен лук ситно нарязах и по желание може магданоз или копър.
Всичко, без лука и магданоза смесих в дълбока купа, докато стана гъста сместа.Накрая добавих лука и магданоза. разбърках и оставих в хладилника за 1 час, да може да се смесят вкусовете и лука много вкусен става-маринован.
Изсипах салатите от пликовете в дълбока купа за салата, нарязах чери домати, зелен лук и полях със дресинга, разбърках салатата.Накрая щедро поръсих с ядки-слънчогледови, тиквени, шам фъстък, сусам бял и черен.
Задължително си направете тази салата, няма да съжалявате, ще се сетите за мен с добри думи :)

1 коментар:

  1. Руми и аз съм във възторг от микса, невероятен е! Салатата ти е много богата, ядки, салатки, дресинг, а той е чудесен и следващия път задължително ще го направя към салатките. Прегръдки!

    ОтговорИзтриване