Всичко за мен

Моята снимка
Terni, Italy
Просто една щастлива жена!!!

вторник, 20 декември 2011 г.

СЬОМГА СЪС СПАНАК

Вдъхновена от ноемврийския брой на списанието GOODFOOD, реших и аз да пробвам да направя тази красиво изглеждаща сьомга със спанак. А и нали идват празници, трябва да се пробват нови неща за да има с какво да изненадам празнуващите :) Сега ще ви напиша рецептата за тази вкусна, празнична и уникална сьомга.
Купих филе сьомга без кожа около 1 кг., 1 пакет точени кори от най-тънките,1 глава лук, 1 голям морков, 300-400 гр. пресен спанак, шепа ядки - бадем, кашу, лешник и орехи - нарязах ги на средно големи парченца.
Задуших лука и морковите, сипах орехите и накрая добавих добре измития и почистен от жилавите части листа спанак. Когато добавих спанак посолих и за кратко задуших, по-точно просто обърнах за да се смесят зеленчуците.
Подготвих основата - сложих две кори една върху друга, намазах ги с малко зехтин, отгоре сложих парчето сьомга измито и добре подсушено. Сьомгата я сложих в средата на корите, за да мога после да "пакетирам" хубавицата :)  Върху сьомгата "настаних" плънката, но само върху нея.
След това затворих единия край, а после и другия. намазах със зехтин. Отгоре исках да направя за украса буклички и къдрички, да ама не!!!Не можах да го направя, затова просто накъсах парченца от тестото. Напръсках пак съз зехтин и сложих цялата "конструкция" върху лист фолио, за да не загори и залепне в тавата, а и да може по-лесно да се сервира. Така подготвената сьомга сложих във фурната за 30 минути на 200 градуса.

Отстрани не са бомби :), просто претоплям от пълнените картофи, за да стане вечерта убийствено вкусна и калорична :)
Сервирах със салата от спанак, рукола, домати чери и зелен лук, макар че тук нямаше значение с какво ще се сервира - ядеш и плачеш! Дори аз казах-Мама мия, колко е вкусно :), обикновено когато готвя, реагирам по-сдържано и все си намирам кусури, а тук - нямаше нищо за корекции или допълнение. какво да ви кажа - Вкусно, красиво, необикновено сочно и разбира се вълшебно!

1 коментар:

  1. Румка, обожавам рецептите ти! Винаги едни такива засукани, завъртяни! За специални гости! Честит празник! Здраве и щастие в дома ти! Прегръдки!

    ОтговорИзтриване