Всичко за мен

Моята снимка
Terni, Italy
Просто една щастлива жена!!!

понеделник, 19 декември 2011 г.

ПЪЛНЕНИ КАРТОФИ ВЪВ ФОЛИО


  Искам да предложа рецептата за най-любимите ми празнични картофи - Пълнени картофи във фолио. Винаги, когато правя тези картофи се радвам на много благодарности и усмихнати лица :) Обикновено правя тези картофи с месо, но този път реших да предложа нещо по-леко, а и исках да пробвам друга плънка.
За рецептата ми бяха необходими - 4-5 големи картофа, 1 глава лук, 1 голям морков, 100 гр. карфиол, 100 гр. броколи, 2-3 гъбки манатарки (за аромат), 3 яйца твърдо сварени, 50 мл. растителна сметана, сол, черен пипер на вкус.
Задуших лук, моркови, броколи, карфиол, гъби, добавих сол, сипах сметаната и оставих за 1 минутка да се задуши, накрая добавих ситно нарязаните яйца. Плънката е готова.
 Обелих картофите, нарязах ги на две половинки и ги издълбах с нож. Постарах се, да издълбая повече от средата на картофа, защото целта ми е, да събера повече плънка :)
 
 Когато картофите бяха готови и издълбани ги напълних с плънката, сложих повече плънка.
Така напълнения картоф слагам върху парче фолио и завивам от всички страни доста плътно. Подреждам картофите в тавичка, сипвам водичка в тавичката да е висока около 1,5 см. от дъното. Слагам тавичката във фурната на 180-200 градуса за 1, 5 часа. 
Сервирах с много вкусна и полезна салата - листенца от бейби спанак, рукола, домати чери, сол, черен пипер и масло от гроздови семки. Получи се много вкусно и празнично :), даже решихме че колкото и вкусни да са картофите, салата е хиляди пъти по-вкусна :)
Приятен апетит и весели настъпващи празници!!!

4 коментара:

  1. Руми, рецептата е прекрасна! Благодаря ти! Не съм срещала досега този начин на пълнене! А плънката е много вкусна! Картофите са наслада за сетивата, а ти много ми липсваш напоследък:). Прекрасна и вкусна предКоледна седмица ти пожелавам! Прегръдки!!!

    ОтговорИзтриване
  2. Мерси много Candy, рецептата е на милата ми майчица тя ги правеше така пълнени, но с месо. Благодаря ти за хубавите думи и за това че винаги се сещаш за мен :)

    ОтговорИзтриване
  3. Много интересна рецепта!Хареса ми представянето, ще пробвам, само дето печенето е доста дълго!Хубава седмица ти желая!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Мила SONYA, благодаря за гостуването и за коментара. Обичам картофите да са много меки, затова винаги ги готвя по-дълго, но мисля, че за 1 час ще са готови и ще им е достатъчно. Но повярвай ми чакането си заслужава ! приятен ден и на теб и успех !

      Изтриване