Всичко за мен

Моята снимка
Terni, Italy
Просто една щастлива жена!!!

понеделник, 12 март 2012 г.

Пиле с картофи

Хайде сега понеделнишки да ви предложа едно много традиционно вкусно, сочно, ароматно и ефектно поднесено ястие - Пиле с картофи.
Понеже напоследък все по-рядко предлагам нещо с картофи, нали сме на диета и картофите сме ги ограничили максимално, затова реших да се реванширам и да сготвя пиле с картофи.
Подготвих си марината за пилето - сок от 1 лимон, 5-6 с.л. зехтин, червен пипер, сол, чесън на прах. Хубаво намазах пилето и го оставих за малко на студено. Готовото мариновано пиле сложих в тава върху парче фолио, сипах малко водичка, за да има сос с който да поливам пилето, завих го и го сложих на 200 градуса във фурната. Но...маринатата я запазих за да овкуся после картофите.
Докато пилето се пече взех да беля картофите за да ги сложа около пилето, обаче се сетих за едни картофи-гъбки, които видях някъде в интернет. Оформих картофите като гъбки, нарязах на едри парчета морковите, леко ги сварих в подсолена вода и като ги извадих ги овкусих с маринатата от пилето, също така добавих и пресни гъби. Извадих тавата с пилето, отворих фолиото и подредих около пилето зеленчуците. Маринатата я разредих с малко вода и я сипах отгоре. Увеличих температурата на фурната, за да могат картофите и пилето да хванат коричка.
Докато готвих къщата се изпълни с вълшебни аромати, дегустатора все по-често започна да пита: 
- Кога ще вечеряме, колко време казваш му трябва на това пиле? 
Преди сервиране реших да украся пънчетата на гъбките с мак все едно са с пръст :), но не намерих в нас мак и украсих с черен сусам.
 Трябва ли да казвам, какво настъпи на вечеря :))) радост, комплименти, чудеса...за пореден път след вечерята стана въпрос за отваряне на ресторант :))) А аз от емоции даже предложих няколко ястия за менюто...Поредната щастлива вечеря с много хубави емоции!!!
Бъдете щастливи, бъдете любими и гответе обичайки, защото това е живота!!!



1 коментар: