Всичко за мен

Моята снимка
Terni, Italy
Просто една щастлива жена!!!

понеделник, 11 април 2011 г.

БАНИЧКИ "ПРОЛЕТ"





1 пакет бутер тесто "Белла",
1 средна зелка,
2 големи връзки див чесън
30 грама олио или зехтин
2 щипки сол (на вкус)
Размразявам бутер тестото.Нарязвам на ситно зелето, посолявам със сол и го намачквам хубавко, да си пусне сока. След това загрявам дълбок тиган, сипвам олиото и задушавам зелето за около 40 минутки. Накрая добавям диви чесън нарязан на едро.Задушавам така за още една минутка и свалям от котлона да изстине.
Включвам фурната на 200 градуса да се загрява, а докато загрява...
Бутер тестото го разточвам малко и нарязвам на ленти около 5 см. широки и 20 см. дълги.В единия край на лентата слагам от плънката и правя ролце.Взимам тава и постилам хартия за печене, нареждам баничките върху хартията, намазвам с прясно мляко отгоре и слагам във фурната.Докато станат баничките може да се направи айрян или чай.
Изваждам баничките и ги оставям малко да изстинат, а след това - Приятен апетит!!! :)



Няма коментари:

Публикуване на коментар