Всичко за мен

Моята снимка
Terni, Italy
Просто една щастлива жена!!!

понеделник, 1 октомври 2012 г.

Бонбони от моркови









В петък така ми се допи фреш от моркови, че купих най-сочните оранжеви моркови и заредих сокоизтисквачката. Направих си фреш и се зачудих, какво ли мога да направя с това, което е останало от морковите. Разрових се в нета и видях че има идеи от сайтовете за суровоядство и вегетарианство. Имаше идеи с кокосови стърготини, нямах такива и затова сега ще ви предложа мой вариант...
Това, което е останало от половин килограм моркови, сложих в дълбок тиган, сипах 200 мл. вода и оставих да поври малко, за да омекнат морковите. Когато водата почти се изпари добавих 1 с.л. с връх мед, 100 гр. сусам, 3 с.л. счукано ленено семе, 1 ч.л. канела. Разбърках и оставих още малко да се задушава. Морковите се готвиха около 40 минути на среден огън. 
Свалих морковите от котлона и ги оставих да изстинат. 
Взимах по малко от морковите, правих топчета, в средата слагах цяла орехова ядка и дооформях. Украсих бонбонките с различни красотийки - шоколадови пръчици, слънчогледови ядки, макови семена, черен и бял сусам. 
Станаха много вкусни и необичайни. Установих, че са по-вкусни, след като престоят малко на студено, а и колкото повече стоят, толкова по-вкусни стават !!!

P.S. Ако не сте успяли да достигнете сместта да е гъста и да няма морковен сок, изстискайте сместта, като я оставите замалко в гевгир. Но това е според мен, по-лесно ми беше да оформям бонбонките с по-малко сок. 
Също така, за тези бонбони не е обязателно да си правим фреш :) можем просто да си рендосаме морковите на ситното ренде и вече количеството на водата ще е по-малко. Както и можем да фантазираме с добавките, това могат да са трохички орехи или пюрирани сушени плодове.
Приятна и успешна седмица мили мои!!!
Бъдете здрави, усмихнати и щастливи!!!

1 коментар:

  1. Руми, чудесно си се сетила и си направила едни вкусни и здравословни бонбонки!
    Сърдечни поздрави!

    ОтговорИзтриване