Всичко за мен

Моята снимка
Terni, Italy
Просто една щастлива жена!!!

сряда, 1 февруари 2012 г.

Филе пъстърва с ориз Басмати


 "... ама ти какво мислиш, аз от скитня, работа и зумби нямам време за нищо, не съм готвила от една седмица...липсва ми :( " - разказвах аз на мой приятел и обмислях "коварния" си план за перфектна вечеря в събота вечер :) Той пък умря от смях, че звуча като човек, който не е ял от една седмица :)
Купих невероятна пъстърва - прясна, голяма, идеална за целта. Измих рибата, обезкостих я и й махнах кожата. Полях филето със сок от 1 лимон и 1 портокал. Прибрах рибата в хладилника да се маринова за няколко часа. Докато филето се маринова подготвих подложка-канапе за рибката: Първо измих ориз басмати, докато водата не стана прозрачна, накиснах ориза за 15 минути във хладка вода. През това време докато ориза е накиснат задуших много лук, моркови, пресни червена и зелена чушки и гъби. Накрая добавих ориза и задушавах докато ориза не стана прозрачен. Овкусих със сол и черен пипер, сипах вряла вода, оставих да поври 10 минути, изключих и оставих ориза да поеме водата.
  Взех парче хартия за печене, сложих подложка от ориза, отгоре сложих 2 филенца, овкусих с черен пипер, наредих отгоре половинки чери домат, копър и магданоз, полях с малко зехтин. Затворих пакета и го пратих във фурната за 30 минути на 200 градуса. 
Бързичко почистих бъркотията, сложих най-красивата покривка, чаши за бяло вино, свещи...пооправих си празничната опашка на главата :) и сервирах ... 
Нямах време да снимам всичко, защото бързах да получа комплименти. Всичко беше унищожено за норматив, само се чуваше - ммммммм така не е честно, най-добрата, много вкусно... А накрая ме обвиниха, че съм била виновна, че пак сме преяли и че въобще трябва да помним, че в момента ние не ядем ориз, нали сме на диета :), а ориза е въглехидратна храна, ама на кой му пука когато е толкова вкусно. Съгласих се, но ми стана смешно :)
Много вкусно, полезно и лесно!!!
Приятен апетит и прекрасно настроение, мили мои !!! 

5 коментара:

  1. Така ми липсват тези твои рецепти, описани по толкова вкусен начин. Рибката изглежда прекрасно, и цветна и вкусна... Благодаря ти за настроението! Хубав ден!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Candy, като гледам при теб какви чудеса стават, само се надъхвам и събирам сили за някой кулинарен разбиващ уикенд. И тогава ще сме само аз, тенджери, тигани, формички за сладки, фурната и котлона на макс, дегустатори и Господ да им е на помощ, защото ще е много вкусно :) и мнооооооого! Все по-често мисля, че искам да те поканя на гости с готвене :) Обмисли идеята и като се затопли малко ще си измислим нещо вкусно по приятелски :)

      Изтриване
  2. Ааааа, не е истина просто - адски много апетитно изглежда, особено с тези доматчета отгоре... разкош! Благодаря за рецептата, Руми!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. За нищо мила, пак да ми дойдеш на гости :) Много е вкусно така приготвено, наистина :) А и много ефектно изглежда, без да е необходимо много мислене за декорации.

      Изтриване
  3. Руми, толкова вкусно изглежда твоето ястие!!! Обичам риба и ти благодаря за интересната рецепта! Желая ти една чудесна неделя! Сърдечни поздрави!

    ОтговорИзтриване