Всичко за мен

Моята снимка
Terni, Italy
Просто една щастлива жена!!!

понеделник, 23 януари 2012 г.

Сьомга на фурна - рози

Знам че отдавна не съм публикувала нищо в моя блог, но поради многото ангажименти и работа, която ме чака от миналата година, се отдадох на решаването на тези ангажименти. Цяла седмица се занимавах с какво ли не, а в събота дойде очакваната почивка и ето какво се получи...
1. Зелена салата с цвекло и козе сирене
2. Сьомга на фурна - Роза
Ще ви напиша тук рецептата и начина за приготвянето на сьомгата. А в другата публикация ще дам рецептата за салатата.
Имах парче сьомга без кожа идеално за печене. Исках просто да го намажа с горчица и да го наръся с черен пипер, но филийките печено цвекло ( как да се приготви има описано в Салата с цвекло и козе сирене) , които чакаха да бъдат добавени към салатата ме вдъхновиха да направя Роза от сьомга :)
Нарязах филето напречно на тънки ленти - около 0,5 мм, овкусих го с горчица. След това започнах да завивам лентите сьомга с цвеклото. Понеже не знаех какъв ще е вкуса, не сложих много цвекло, но следващия път задължително ще сложа повече. Вкуса от цвекло страхотно си подхожда със сьомгата. Когато "розата" от сьомга стана готова, с клечки за зъби забодох всички крайчета и сложих върху хартия за печене в тава без да мажа с мазнина хартията- рибата както знаете е достатъчно мазна, а и върху хартия за печене няма опасност да залепне. Върху рибата наръсих прясно смлян черен пипер и сложих тавата във фурната на 250 градуса за 30 минути.
Преди да сервирам извадих клечките за зъби от "розата" ми, украсих чинията с резенчета червено цвекло, листа от бейби спанак, чери домат и тънки лентички от спанак. Мисля, че трябваше преди да сервирам да намажа сьомгата с лимонов сок и зехтин, щеше да блести много красиво, но нямаше време - умирахме от глад :) и едвам успях да направя снимки :)
Приятен апетит и да не забравите чаша бяло винце:)
 

2 коментара: