Всичко за мен

Моята снимка
Terni, Italy
Просто една щастлива жена!!!

вторник, 28 декември 2010 г.

Трюфели "ОРЕО"

И така деца слушайте....
Взимаме 200 грама крема сирене Маскарпоне или Филаделфия, 2 кутии бисквити ОРЕО (нали помните реклама с момчето което показва на таткото си как се ядат бисквитите ОРЕО... отлепи,оближи,потопи...,а таткото с много тъпо изражение на лицето казва-ПОКАЖИ...ох да се върна на темата)
Слагаме бисквитите в кухненския робот или в блендера и смиламе на трохички.Пресипваме трохичките в дълбока чинийка и добавяме крема сирене.Разбъркваме, по-лесно е направо с ръцете.Застиламе дъска за рязане с пекарска хартия и започваме.Правим трюфелчета-малки топчици и ги оставяме върху хартията.Като са готови слагаме ги в хладилника да стегнат малко.
Започваме с глазурата:Подготвяме 1 голям черен шоколад и 50 грама сладкарска сметана ползвах- МЕГЛЕ. На водна баня разтопяваме един шоколад,според мен е по-добре черен .Обаче е много важно да не изпуснем момента когато се разтопи шоколада,веднага да сипем сметаната и да махнем съда от водната баня.Разбъркваме добре и сме готови.Получава се една страхотна глазура.
Вадим трюфелите от хладилника и ги потопяваме в глазурата.Овалваме ги в глазурата и с клечка за зъби вадим и след това от клечката с вилица сваляме красотата и я поставяме върху пекарска хартия.
Пак в хладилника за 2 часа и готово.
Лесно е,повярвайте ми мили мои!!!

Няма коментари:

Публикуване на коментар