Всичко за мен

Моята снимка
Terni, Italy
Просто една щастлива жена!!!

вторник, 28 декември 2010 г.

Трюфели "ОРЕО"

И така деца слушайте....
Взимаме 200 грама крема сирене Маскарпоне или Филаделфия, 2 кутии бисквити ОРЕО (нали помните реклама с момчето което показва на таткото си как се ядат бисквитите ОРЕО... отлепи,оближи,потопи...,а таткото с много тъпо изражение на лицето казва-ПОКАЖИ...ох да се върна на темата)
Слагаме бисквитите в кухненския робот или в блендера и смиламе на трохички.Пресипваме трохичките в дълбока чинийка и добавяме крема сирене.Разбъркваме, по-лесно е направо с ръцете.Застиламе дъска за рязане с пекарска хартия и започваме.Правим трюфелчета-малки топчици и ги оставяме върху хартията.Като са готови слагаме ги в хладилника да стегнат малко.
Започваме с глазурата:Подготвяме 1 голям черен шоколад и 50 грама сладкарска сметана ползвах- МЕГЛЕ. На водна баня разтопяваме един шоколад,според мен е по-добре черен .Обаче е много важно да не изпуснем момента когато се разтопи шоколада,веднага да сипем сметаната и да махнем съда от водната баня.Разбъркваме добре и сме готови.Получава се една страхотна глазура.
Вадим трюфелите от хладилника и ги потопяваме в глазурата.Овалваме ги в глазурата и с клечка за зъби вадим и след това от клечката с вилица сваляме красотата и я поставяме върху пекарска хартия.
Пак в хладилника за 2 часа и готово.
Лесно е,повярвайте ми мили мои!!!

Тиквеник

Размрязявам един пакет кори.Обикновенно ползвам на Мегамекс (картонена кутия има ги във витрините със замразени зеленчуци в магазин Фантастико).Настъргвам тиква и съм готова да започна.Включвам фурната на 200 градуса и да започваме.Кората я поливам с олио,слагам от настърганата тиква и след това поръсвам със захар.Завивам кората, но да не е плътно.Намазвам тавата с олио и редя тиквеника.Накрая,когато всичко е наредено намазвам хубаво с олио и поръсвам отгоре със захар.
След като е готов вадя и оставям да си почине малко,преди да го нападнем !!!! :)

Пълнени чушки

Приготвяме си 1 глава лук,1 морков,1 голям картоф,1 чаша ориз и 300 грама свинско месо.Нарязваме всичко на дребни кубчета,месото също.Слагаме дълбок тиган на котлона.Сипваме олио слагаме накълцаното месце,запържваме,след това добавяме лукчето,след малко морковите,картофите и запържваме.Добавяме ориза,подправките и след малко сипваме чаша вряла вода.Захлупваме с капак и сваляме от котлона ориза да поеме водата.
Включваме фурната на 200 градуса на режим вентилатор.
Взимаме червени сухи чушки,поливаме ги с вряла вода и ги оставяме да престоят 10-15 минутки.
Взимаме готова чушка и я пълним,но не много плътно.Подреждаме чушките в тава и сипваме малко водичка.
Слагаме тавата във фурната и печем.Готовите чушки сервираме със сос или просто така.
Обожавам ги тези великолепни чушки,напомнят ми за мама,която ги правеше специално за мен с много любов и доброта.Липсваш ми маминка...